Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Húszezren jöttek át a „tutibiztos" határzáron csak ta
  2018-02-16 20:00:20, péntek
 
 

Húszezren jöttek át a ,,tutibiztos" határzáron csak tavaly, nem tudni, miféle biztonsági garanciáról beszél a kormány

2018. FEBRUÁR 15. 19:44 - SZERZŐ: BIRÓ MARIANNA

Nyolcezer embert kísértek vissza Magyarország területéről Szerbiába, azaz ők sikeresen átjutottak a kerítésen, s további 11 881 esetben buktak le az ezzel próbálkozók. Arról persze a rendőrség és a kormányoldal is hallgat, hogy hányaknak sikerülhetett.



,,Szeretnénk egyértelművé tenni: amíg ez a kormány hivatalban van, és amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, addig a kerítés állni fog" - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára még hétfőn a tompai határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kerítés jelképe annak is, hogy igenis lehetséges megvédenünk közösségeinket és kultúránkat, ugyanakkor az illegális bevándorlás elleni küzdelem szimbóluma, miközben Magyarország biztonságának garanciája.

Azóta ezek a mondatok jelentek meg a Fidesz központi, valamint tucatnyi képviselőjelölti Facebook-oldalán, miközben köztudott az is: a Fidesz azzal kampányol, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, s azzal riogatja a lakosságot, hogy a máig értelmezhetetlen fogalom: azaz az illegális migránsok elözönlenék Magyarországot a kerítés nélkül.

Bakondi György, Orbán Viktor és Pintér Sándor is hiába kapaszkodik a határzárbaFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Ez azonban nem igaz, noha a nemzetközi jogi és humanitárius kötelezettségeinket semmibe véve a magyar kormány lényegében ellehetetleníti, hogy legálisan az országba léphessen azok, akik nyilván azért próbálkoznak a törvényes úttal (azaz illedelmesen bekopogtatnak a határon, ahogy Orbán a befogadásra érdemes menekülteket jellemezte), mert jogosan tartanak igényt menekültstátuszra, azaz védelemre szorulnak. Ilyen emberekből több ezer várakozik Szerbiában, hogy bejuthasson a magyar tranzitzónákba. Várakozhatnak is, január 23. óta ugyanis naponta két, azaz tranzitzónánként egy-egy ember juthat be az országba. Pontosabban csak munkanapokon és csupán Magyarország előszobájába. Hiszen a konténerváros még nem jelent belépési engedélyt.

De ami ennél is fontosabb: az Orbán-kormány legális utat korlátozó lépései nemcsak az irreguláris határátlépési kísérletek számát növelhették jelentősen, de a magyar hatóságok azt is kozmetikázni próbálják a kormányoldal gyűlöletkampánya kedvéért, hogy valójában mennyire is véd a határzár. A rendőrség ugyanis az illegális migrációról szóló statisztikákban büszkén állítja: 2018-ban eddig csak 54-en kíséreltek meg ilyet, ám a hatósági honlapon szerepel egy ,,illegális belépési kísérletek", valamint a ,,megakadályozások" és ,,átkísérések" számait napi bontásban szerepeltető kimutatás is, melyből kiderül: magán a határzáron ezrek jutnak át.

Estére eltűnt ugyan a weblap nyitóoldaláról az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája, amely alapján a 168 Óra hetilap eheti száma megírta: csak tavaly mintegy 20 ezer ember tudott átjutni a határkerítésen, ám a honlap egy rejtett szegletében még most is megtalálhatóak az ezt bizonyító adatok. Miközben az adatelhelyezési kérdések egyszerű technikai zavarról is árulkodhatnak, a diagramok alapján azonban az egyértelmű: a minden elemében hazug kormányzati menekültkommunikáció egy újabb eleme bukott el, hiszen:

a határkerítés nem véd semmitől.

A kabinet 2016 júliusával bevezette a visszakísérés lehetőségét, amely szakemberek szerint súlyos nemzetközi jogsértést és biztonsági kockázatot is jelent. A magyar hatóságok ugyanis hivatalos nyilvántartásba vétel, így a személyazonosság bárminemű ellenőrzése nélkül ,,teszik vissza" a szerb határon azokat a jogellenesen az országban tartózkodó külföldieket, akiket elfognak az országban - bárhol, nemcsak a kerítés tövében, amikor épp áttörnének azon. Az ,,illegális belépési kísérletekre" vonatkozó adathalmaz ugyan rafináltan található meg a rendőrségi honlapon, de kisebb kutatómunka után kiderül: csak tavaly több mint húszezer esetben alkalmazták ezt a módszert a hatóságok. A próbálkozók közel fele átjutott a határzáron, ám azt nem tudni, hol fogták el őket, ami annyit tesz, hogy a kerítés aligha garancia bármire is.

Illegális belépési kísérletek száma 2017-ben

Január 3102

Február 3233

Március 997

Április 145

Május 725

Június 1735

Július 1573

Augusztus 2175

Szeptember 1932

Október 1396

November 1986

December 1100

Összesen: 20099

A visszakísérések száma 2017-ben

Január 1423

Február 1050

Március 350

Április 118

Május 330

Június 711

Július 725

Augusztus 1237

Szeptember 1098

Október 687

November 869

December 538

Összesen: 8218

Ez a szám márpedig kizárólag azokra vonatkozik, akik sikeresen átjutottak a kerítésen, s az ország bármely pontján ezután elfogták őket, majd egyszerűen kitették a szerb határon, bárminemű biztonsági vagy egyéb ellenőrzés, de akár a menedékjogi kérelmeik befogadása nélkül - holott vélhető, hogy sok elkeseredett határsértő korábban hónapokat várakozott embertelen körülmények között, s közben jogosult lenne Magyarország védelmére.

És a határkerítés tömeges áttörése hasonlóképp folytatódik idén is, hiszen a kormányzati kommunikációs hadjárattal némileg ellentmond, hogy csak az elmúlt harminc napban ez történt:

Illegális határátlépés megakadályozás átkísérés szerb szakasz 2018. 02. 14.
Mindez azt is megmutatja, hogy nemcsak hogy nem véd, vagy nem igazán riaszt el - vélhetően persze lehet riasztó hatása a magyar kormány hozzáállásával együtt -, hanem a határzáron sok-sok ezer ember úgy is átjuthatott már, hogy a magyar hatóságok azt egyáltalán, semmilyen módon nem észlelték. Ellenben azokat, akik védelemre szorulnának, s jóhiszeműen várakoznak a legális belépésre a szerb határon, a tranzitzónák kapunál, az Orbán-kormány válogatott módokon kínozza.

Minderről a 168 Óra hetilap csütörtökön megjelent cikkében bővebben is olvashatnak.

168ora.hu/itthon/huszezren-jottek-at-a-tutibiztos-hatarzaron-csak-tavaly-nem-tudn i-mifele-biztonsagi-garanciarol-beszel-a-kormany-145343
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képviselőjelölti, személyazonosság, miniszterelnököt, megakadályozások, gyűlöletkampánya, értelmezhetetlen, miniszterelnöki, ellehetetleníti, visszakísérések, adatelhelyezési, nyilvántartásba, statisztikákban, megakadályozás, közösségeinket, nyitóoldaláról, magyarországot, határzárbafotó, határkerítésen, tranzitzónákba, megtalálhatóak, hozzáállásával, várakozhatnak, árulkodhatnak, statisztikája, visszakísérés, határátlépési, sikerülhetett, bekopogtatnak, biztonságának, főkapitányság, kommunikációs, tranzitzónák, elkeseredett, egyértelművé, hangsúlyozta, magyarország, ezzel próbálkozók, kormány hivatalban, kerítés állni, tompai határátkelőhelyen, kerítés jelképe, illegális bevándorlás, mondatok jelentek, ellenzék lebontaná, máig értelmezhetetlen, illegális migránsok, kerítés nélkül, nemzetközi jogi, magyar kormány, országba léphessen, törvényes úttal, befogadásra érdemes, BIRÓ MARIANNA, Orbán Viktornak, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Dömötör Csaba, Bakondi György, Orbán Viktor, Pintér Sándor, Miniszterelnöki Sajtóiroda, Szecsődi Balázs, Országos Rendőr-főkapitányság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Próbálj meg ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png férfi  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Adakozás  Radikális szeretet  Egy bizonyos határt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Kaffka_Margit  Kövesd a cowboyt!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  Sose bánj semmit  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Esti kép  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Szép álmokat!  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Esti kép  Popper Péter szavai  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nevem  Idő  Png fotel  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
ezzel próbálkozók, kormány hivatalban, kerítés állni, tompai határátkelőhelyen, kerítés jelképe, illegális bevándorlás, mondatok jelentek, ellenzék lebontaná, máig értelmezhetetlen, illegális migránsok, kerítés nélkül, nemzetközi jogi, magyar kormány, országba léphessen, törvényes úttal, befogadásra érdemes, magyar tranzitzónákba, irreguláris határátlépési, magyar hatóságok, kormányoldal gyűlöletkampánya, rendőrség ugyanis, illegális migrációról, hatósági honlapon, határzáron ezrek, weblap nyitóoldaláról, rejtett szegletében, adatelhelyezési kérdések, diagramok alapján, minden elemében, újabb eleme, kabinet 2016, visszakísérés lehetőségét, személyazonosság bárminemű, szerb határon, országban tartózkodó, országban &#8211, kerítés tövében, rendőrségi honlapon, próbálkozók közel, kerítés aligha, visszakísérések száma, szám márpedig, ország bármely, menedékjogi kérelmeik, határkerítés tömeges, kormányzati kommunikációs, elmúlt harminc, határzáron sok-sok, legális belépésre, tranzitzónák kapunál, képviselőjelölti, személyazonosság, miniszterelnököt, megakadályozások, gyűlöletkampánya, értelmezhetetlen, miniszterelnöki, ellehetetleníti, visszakísérések, adatelhelyezési, nyilvántartásba, statisztikákban, megakadályozás, közösségeinket, nyitóoldaláról, magyarországot, határzárbafotó, határkerítésen, tranzitzónákba, megtalálhatóak, hozzáállásával, várakozhatnak, árulkodhatnak, statisztikája, visszakísérés, határátlépési, sikerülhetett, bekopogtatnak, biztonságának, főkapitányság, kommunikációs, tranzitzónák, elkeseredett, egyértelművé, hangsúlyozta, magyarország, kozmetikázni, menekülteket, munkanapokon, kormányoldal, próbálkoznak, kabinetiroda, határátlépés, illedelmesen, szerepeltető, államtitkára, jogellenesen, határkerítés, humanitárius, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.